Overslaan en naar de inhoud gaan

Werk aan wegen: A77 en tunnels A73 afgesloten

Geplaatst opvrijdag 13 december 2019 - 7:57

Voor het herstel van het van het wegdek van de A77 op de Maasbrug bij Heijen gaat de snelweg dit weekend helemaal dicht.

Vrijdagavond om 22:00 uur wordt de weg afgezet, zondag om 12:00 uur gaat de snelweg tussen knooppunt Rijkevoort en de Duitse grens weer open. Dat gebeurt voor het herstel van de voegovergangen, de overgang tussen het wegdek en het brugdek.

Verplaatst
Afgelopen najaar werd ontdekt dat die voegen hersteld moesten worden. In september werd begonnen met de voegovergangen op de weghelft richting Duitsland, komend weekend worden de werkzaamheden verplaatst naar de andere weghelft.

Aanvankelijk dacht Rijkswaterstaat dat de werkzaamheden eind november klaar zouden zijn, maar inmiddels is dit voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Lees ook: Problemen op A77 duren tot eind november

Tunnels
Ook automobilisten op de A73 moeten dit weekend rekening houden met werkzaamheden. De Roer- en Swalmentunnels zijn van vrijdagavond tot zaterdagmorgen gesloten voor regulier onderhoud.

Voor allebei de routes zijn omleidingen aangegeven.

Kijk voor de actuele situatie op de Limburgse wegen op 1limburg.nl/verkeer

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV