Overslaan en naar de inhoud gaan

Werk aan wegen: A77 en tunnels A73 afgesloten

Geplaatst opvrijdag 13 december 2019 - 7:57

Voor het herstel van het van het wegdek van de A77 op de Maasbrug bij Heijen gaat de snelweg dit weekend helemaal dicht.

Vrijdagavond om 22:00 uur wordt de weg afgezet, zondag om 12:00 uur gaat de snelweg tussen knooppunt Rijkevoort en de Duitse grens weer open. Dat gebeurt voor het herstel van de voegovergangen, de overgang tussen het wegdek en het brugdek.

Verplaatst
Afgelopen najaar werd ontdekt dat die voegen hersteld moesten worden. In september werd begonnen met de voegovergangen op de weghelft richting Duitsland, komend weekend worden de werkzaamheden verplaatst naar de andere weghelft.

Aanvankelijk dacht Rijkswaterstaat dat de werkzaamheden eind november klaar zouden zijn, maar inmiddels is dit voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Lees ook: Problemen op A77 duren tot eind november

Tunnels
Ook automobilisten op de A73 moeten dit weekend rekening houden met werkzaamheden. De Roer- en Swalmentunnels zijn van vrijdagavond tot zaterdagmorgen gesloten voor regulier onderhoud.

Voor allebei de routes zijn omleidingen aangegeven.

Kijk voor de actuele situatie op de Limburgse wegen op 1limburg.nl/verkeer

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen