Overslaan en naar de inhoud gaan

Werk aan de winkel voor nieuw college Bergen

Geplaatst opdonderdag 11 januari 2018 - 8:40

De gemeente Bergen is na politieke chaos weer bestuurbaar.

Inmiddels is er een nieuwe coalitie. CDA en VVD gaan met de steun van de nieuwe fractie Krijnen-Loermans tot aan de verkiezingen verder in de coalitie. Samen hebben de drie partijen 9 van de 15 zetels. De gemeente was een tijdje onbestuurbaar nadat het college uiteenviel.

Lees ook: 'Stuurloos' Bergen heeft nieuwe coalitie

Steun
De teruggekeerde wethouder Antoon Splinter (CDA) kan rekenen op steun van de gemeenteraad. Hij stapte onlangs op na een motie van wantrouwen. "Die motie was toen gericht tegen het college en niet tegen mij persoonlijk. Bij mijn herbenoeming waren er 11 stemmen voor en maar 4 tegen." Splinter geeft aan dat er een hele stapel werk op hem ligt te wachten. De wethouder benadrukt dat er veel aandacht is voor de zorg en financiële tekorten. "We gaan ervoor zorgen dat iedereen de zorg krijgt die nodig is, zonder dat we de schatkist leegplunderen", vertelt hij op L1 radio.

Behalve Splinter werd ook Frans Pekema (VVD) benoemd tot wethouder.

Lees hier eerdere berichtgeving over de politiek in Bergen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen