Overslaan en naar de inhoud gaan

Werk aan de winkel voor nieuw college Bergen

Geplaatst opdonderdag 11 januari 2018 - 8:40

De gemeente Bergen is na politieke chaos weer bestuurbaar.

Inmiddels is er een nieuwe coalitie. CDA en VVD gaan met de steun van de nieuwe fractie Krijnen-Loermans tot aan de verkiezingen verder in de coalitie. Samen hebben de drie partijen 9 van de 15 zetels. De gemeente was een tijdje onbestuurbaar nadat het college uiteenviel.

Lees ook: 'Stuurloos' Bergen heeft nieuwe coalitie

Steun
De teruggekeerde wethouder Antoon Splinter (CDA) kan rekenen op steun van de gemeenteraad. Hij stapte onlangs op na een motie van wantrouwen. "Die motie was toen gericht tegen het college en niet tegen mij persoonlijk. Bij mijn herbenoeming waren er 11 stemmen voor en maar 4 tegen." Splinter geeft aan dat er een hele stapel werk op hem ligt te wachten. De wethouder benadrukt dat er veel aandacht is voor de zorg en financiële tekorten. "We gaan ervoor zorgen dat iedereen de zorg krijgt die nodig is, zonder dat we de schatkist leegplunderen", vertelt hij op L1 radio.

Behalve Splinter werd ook Frans Pekema (VVD) benoemd tot wethouder.

Lees hier eerdere berichtgeving over de politiek in Bergen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen