Overslaan en naar de inhoud gaan

Wereldwinkel toch naar nieuw centrum in Stein

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2016 - 6:48

De toekomst van de Wereldwinkel in het nieuwe winkelcentrum van Stein is veiliggesteld.

De organisatie zonder winstoogmerk heeft een huurcontract afgesloten met keurslager Gaston Eidams, die komende zomer als mede- eigenaar in het nieuwe complex een eigen zaak opent en daarnaast enkele andere winkelpanden verhuurt.

Lang onzeker
Frank Ellerbeck, voorzitter van de stichting Wereldwinkel Stein, is blij dat de overeenkomst er ligt. De overgang van de winkel naar het nieuwe centrum was lang onzeker, omdat de stichting geen overeenstemming kon bereiken met projectontwikkelaar Kibo over een acceptabele huurprijs. Ellerbeck merkt daarbij op dat het nooit de bedoeling is geweest dat de winkel na ruim dertig jaar uit het centrum zou verdwijnen.

Goed gevoel
Ook Eidams heeft een goed gevoel bij de deal. "Ik heb altijd gezegd dat er wel een mouw aan te passen zou zijn indien de stichting er niet met Kibo uit zou komen." Volgens de slager is hij beduidend onder de prijs van de projectontwikkelaar gaan zitten, met de afspraak dat over een reëel huurtarief gesproken wordt zodra daarvoor ruimte ontstaat door een hogere omzet. "Het was wel passen en meten om ook voor de Wereldwinkel een stukje vrij te houden. Maar ik verhuur toch liever aan een college in de buurt."

De Wereldwinkel krijgt straks een wat kleinere zaak die wel gunstiger gelegen zal zijn dan de huidige aan de Stadhouderslaan, waar minder passanten zijn.

Lees ook: Wereldwinkel in Stein kan niet mee naar nieuw centrum.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wereldwinkel Stein
Wereldwinkel in Stein kan niet mee naar nieuw centrum
Slager sleept Aldi-filiaal Stein voor de rechter
Steeds meer Wereldwinkels in Limburg sluiten hun deuren
L1mburg Centraal: Pakjesstress voor Sinterklaas
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen