Overslaan en naar de inhoud gaan

Wereldwijde belangstelling voor tentoonstelling in Heerlen

Geplaatst opvrijdag 26 oktober 2018 - 14:03

De aankomende tentoonstelling over de kunstenaar Jean-Michel Basquiat heeft al behoorlijk wat publiciteit opgeleverd voor het Heerlense kunstcentrum Schunck*.

Nationaal en internationaal wordt er geschreven over de expositie "Basquiat. The Artist And His New York Scene" die 2 februari begint.

Harper's Bazaar
Communicatie-medewerkster
Prisca Niël van Schunck* heeft de publicaties verzameld. Tot haar verbazing vond ze zelfs een artikel in de Japanse editie van het blad Harper’s Bazaar: "Ik kan alleen de namen Basquiat en Schunck* lezen, maar we gaan ervanuit dat het een lovende aankondiging is."

Negen ton
Prisca Niël is zaterdag samen met curator Fabian de Kloe te gast in het L1-radioprogramma L1 Cultuurcafé. Ze komen vertellen over de meest prestigieuze tentoonstelling ooit in Schunck*. In totaal kost de expositie negen ton. Niet vreemd want de schilderijen van Basquiat zijn miljoenen waard.

Kunst
Basquiat was in de jaren tachtig het voorbeeld van een kunstenaar die tevens een belichaming was van The American
Dream. Aanvankelijk was hij actief als graffiti-kunstenaar in zijn woonplaats New York. Hij werd opgemerkt door kunstkenners, ging schilderen op doek en maakte internationaal carrière. Met zijn naïef, expressief en kleurrijke kunst was Basquiat de eerste Afro-Amerikaanse schilder met wereldwijde faam. Op 27 jarige leeftijd stierf hij aan een overdosis heroïne.

Basquiat wordt gezien als één van 's werelds grootste moderne kunstenaars. In mei 2017 werd zijn schilderij Untitled voor een recordbedrag van meer dan 110 miljoen dollar verkocht door veilinghuis Sotheby's.

Trots
Schunck* is er trots op dat het werk van Jean-Michel Basquiat (1960-1988) naar Heerlen komt. Dat is het onder meer resultaat van een samenwerking tussen Schunck* en The Museum of Contemporary Art Denver dat een expositie wijdde aan de vroege jaren van Basquiat.

Missing link
Maar
Schunck* wil veel meer laten zien. Het Heerlense kunstcentrum wil vooral de "Missing Link" tonen tussen de carriëre van Basquiat als graffitikunstenaar en zijn doorbraak als schilder. Daarnaast wil Schunck* ook laten zien dat het rauwe New York van begin jaren tachtig overeenkomsten heeft met het "urban" imago dat Heerlen wil uitstralen.

De expositie Basquiat. The Artist And His New York Scene is van 2 februari tot en met 2 juni 2019 te zien in Schunck*.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen