Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Wereldrecord voor Echtse reddingszwemster op WK Lifesaving

Geplaatst opzaterdag 3 september 2016 - 22:27

Claudine Roemen van de Reddingsbrigade Echt heeft tijdens de wereldkampioenschappen Lifesaving in Eindhoven een wereldrecord gezwommen.

Op de 100 meter lifesaver zwom ze een tijd van 1:06.72. Ze werd daarmee wereldkampioen in haar leeftijdscategorie.

Verrassing
"Ik heb mezelf verrast met hoe goed het gaat. Met de gezwommen tijd op de 100 meter lifesaver heb ik mijn eigen wereldrecord verbeterd. Hier ben ik super blij mee, helemaal omdat de lifesaver altijd al mijn favoriete onderdeel is geweest", zegt Roumen op de site van de reddingsbrigade.

Goud
Het team van Reddingsbrigade Echt behaald met een nieuw Nederlands Record ook een eerste plaats op het onderdeel 4x25 meter. De WK Lifesaving worden dit jaar in Nederland gehouden. Maandag gaat het toernooi verder op het strand van Noordwijk, met de Ocean Events.

Lees ook: Limburgse lifesavers slepen eerste wereldtitel binnen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Limburgse lifesaver pakt zilver in Australië
Reddingsbrigades doen mee met Europese Kampioenschappen
Ahmed Ammi naar EVV
EVV houdt koploper JVC Cuijk op gelijkspel
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen