Overslaan en naar de inhoud gaan

Wereldpaviljoen tien weken dicht, maar opent weer de deuren

Geplaatst opzondag 6 december 2020 - 22:33

Het Wereldpaviljoen in Steyl gaat volgende zondag weer open. De culturele attractie besloot vanwege de coronapandemie de deuren te sluiten.

Na de aanscherping van de coronamaatregelen bleef het Wereldpaviljoen zo'n tien weken dicht.

Mondkapjesplicht
De culturele attractie is vanaf zondag 13 december weer elke woensdag- en zondagmiddag open, laat het Wereldpaviljoen weten. Telefonisch reserveren is verplicht. Ook geldt er een mondkapjesplicht behalve voor kinderen onder de 13 jaar.

Blij
Het Wereldpaviljoen zegt verheugd te zijn om de deuren weer te mogen openen. "Onze vrijwilligers staan te popelen om weer aan de slag te kunnen gaan", legt voorzitter René Poels van het Wereldpaviljoen uit.

Hulp van gemeente
"We zijn in totaal dit jaar al dertig weken gesloten. Dat betekent dat we veel inkomsten hebben gemist terwijl de vaste lasten doorgingen. We hebben nu al een tekort van 14.000 euro", zegt Poels. Hij hoopt op coronasteun van de gemeente Venlo.

Groepen leerlingen
Een nieuwe attractie, waarbij bezoekers met een virtual reality-bril het leven van Ghanese families kunnen beleven, is dan ook open. Daarnaast is het de bedoeling dat schoolklassen vanaf februari weer welkom zijn. Het cultureel centrum heeft een educatief programma over Ghana samengesteld voor scholieren van groepen 5 tot en met 8.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen