Overslaan en naar de inhoud gaan

Wereldkampioenschap Max: Lewis nog steeds in shock

Geplaatst opmaandag 27 december 2021 - 6:18

Lewis Hamilton zwijgt omdat hij geen woorden heeft voor het onrecht dat hem is aangedaan. Dat zegt teambaas Toto Wolff van het Formule 1-team Mercedes over de 'radiostilte' die de zevenvoudig wereldkampioen aanhoudt sinds de Grote Prijs van Abu Dhabi.

"We zijn bij Mercedes nog steeds niet bekomen van de emoties en Lewis het meest van allemaal", zegt Wolff op het Duitse autosportplatform Motorsport-total.com.

Safetycar
Hamilton lag op koers voor zijn achtste wereldtitel, toen vijf ronden voor het einde de safetycar op de baan kwam en het veld weer ineen schoof. Toen wedstrijdleider Michael Masi besloot alle achterblijvers tussen Hamilton en Max Verstappen weg te halen en het duo nog één ronde gaf om te racen, profiteerde de Limburger maximaal van zijn verse banden en haalde Hamilton in. Met de winst in de grote prijs veroverde Verstappen als eerste Nederlander de wereldtitel.

Klap in het gezicht
Die nederlaag is zo hard aangekomen bij de Brit, dat hij sindsdien niets meer van zich heeft laten horen op zijn sociale platforms. Zelfs een kerstboodschap liet hij achterwege. "Hij had de wereldtitel binnen, tot die laatste ronde. Toen werd van de ene of op de andere seconde hem die titel ontnomen. Natuurlijk ben je dan het vertrouwen kwijt omdat je niet kunt begrijpen wat er is gebeurd", verklaart Wolff.

Stoppen of niet?
Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone denkt zelfs Hamilton stopt en volgend jaar niet meer terugkeert in de Formule 1. Wolff zei niets over de toekomstplannen van de Brit. Kort na de race sprak de teambaas de hoop uit dat Hamilton doorgaat. "Want hij is de grootste coureur aller tijden."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen