Overslaan en naar de inhoud gaan

'Wereldkampioen of tweede worden verandert leven niet'

Geplaatst opdonderdag 7 oktober 2021 - 14:55

Max Verstappen wil dolgraag wereldkampioen worden in de Formule 1. "Maar zelfs als we tweede worden, hebben we een heel goed seizoen gehad."

Dat zei de kopman van Red Bull voorafgaand aan de Grote Prijs van Turkije, de zestiende race van het seizoen.

Genieten is het belangrijkste
"Eerste of tweede, dat gaat mijn leven niet echt veranderen. Ik geniet van wat ik doe, dat is het belangrijkste. Ik heb niet echt iets om me druk om te maken", aldus Verstappen.

Nog zeven races te gaan
Verstappen heeft in de strijd om de wereldtitel 2 punten achterstand op Lewis Hamilton. Twee weken geleden slaagde de Limburger erin om na een motorwissel vanaf de laatste startplek tweede te worden in de Grote Prijs van Rusland, achter zijn Britse rivaal. De titelstrijd telt nog zeven races.

'We geven altijd alles'
"Ik doe altijd mijn uiterste best en ik weet dat het team dat ook doet. En als dat dan aan het einde van het jaar de eerste plek betekent, zou dat geweldig zijn", zei Verstappen. "Daar werken we voor. Maar ook als we tweede worden, hebben we nog steeds een heel goed seizoen. We zijn heel relaxed, maar ook heel gefocust. Natuurlijk willen we winnen, dat is de mentaliteit van dit team. Maar je kan dingen niet forceren. We geven altijd alles en dat gaan we ook dit weekeinde weer doen."

Lees ook: Verstappen racet in Turkije in bijzondere bolide

Speciale bolide
Verstappen rijdt in Istanbul in een witte bolide met rode accenten, de kleuren van de Japanse vlag. Red Bull wil motorleverancier Honda zo bedanken voor de samenwerking. Honda trekt zich na dit seizoen terug uit de Formule 1.

De Grand Prix van Turkije begint zondagmiddag om 14:00 uur. De race is live te volgen bij 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen