Overslaan en naar de inhoud gaan

Wereldberoemde chefkok met eigen expositie naar Maastricht

Geplaatst opdonderdag 10 december 2015 - 15:25

Eén van de beroemdste en beste chefkoks ter wereld komt naar Maastricht voor zijn eigen tentoonstelling.

Ferran Adrià was jarenlang chefkok van het beroemde El Bulli, dat gezien wordt als één van de beste restaurants ter wereld.

Revolutionaire creaties
Sinds de jaren tachtig verzon Adrià samen met zijn onlangs overleden collega-chef Juli Soler duizenden revolutionaire nieuwe gerechten. In een internationale expositie over zijn werk wordt nu in tekeningen, foto's, gerechten en een film teruggeblikt op de culinaire creaties.

Zelf aanwezig
De tentoonstelling was al te zien in New York en komt na een rondgang langs een aantal Amerikaanse musea naar Maastricht. Cultuurhuis Marres is de enige Europese locatie waar de expositie te zien zal zijn. Ferran Adrià zal de tentoonstelling op 18 maart zelf officieel openen. De tentoonstelling is dan al een week voor publiek te bezoeken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Steun voor kunstcentrum Marres
Kleurrijke muren in cultuurhuis Marres zijn weer wit
Expositie met geluidseffecten in cultuurhuis Marres
Rijksmuseum koopt dijkdoorbraak op TEFAF
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen