Overslaan en naar de inhoud gaan

Wereldberoemde chefkok met eigen expositie naar Maastricht

Geplaatst opdonderdag 10 december 2015 - 15:25

Eén van de beroemdste en beste chefkoks ter wereld komt naar Maastricht voor zijn eigen tentoonstelling.

Ferran Adrià was jarenlang chefkok van het beroemde El Bulli, dat gezien wordt als één van de beste restaurants ter wereld.

Revolutionaire creaties
Sinds de jaren tachtig verzon Adrià samen met zijn onlangs overleden collega-chef Juli Soler duizenden revolutionaire nieuwe gerechten. In een internationale expositie over zijn werk wordt nu in tekeningen, foto's, gerechten en een film teruggeblikt op de culinaire creaties.

Zelf aanwezig
De tentoonstelling was al te zien in New York en komt na een rondgang langs een aantal Amerikaanse musea naar Maastricht. Cultuurhuis Marres is de enige Europese locatie waar de expositie te zien zal zijn. Ferran Adrià zal de tentoonstelling op 18 maart zelf officieel openen. De tentoonstelling is dan al een week voor publiek te bezoeken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Steun voor kunstcentrum Marres
Kleurrijke muren in cultuurhuis Marres zijn weer wit
Expositie met geluidseffecten in cultuurhuis Marres
Rijksmuseum koopt dijkdoorbraak op TEFAF
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen