Overslaan en naar de inhoud gaan

Wereldberoemde chefkok met eigen expositie naar Maastricht

Geplaatst opdonderdag 10 december 2015 - 15:25

Eén van de beroemdste en beste chefkoks ter wereld komt naar Maastricht voor zijn eigen tentoonstelling.

Ferran Adrià was jarenlang chefkok van het beroemde El Bulli, dat gezien wordt als één van de beste restaurants ter wereld.

Revolutionaire creaties
Sinds de jaren tachtig verzon Adrià samen met zijn onlangs overleden collega-chef Juli Soler duizenden revolutionaire nieuwe gerechten. In een internationale expositie over zijn werk wordt nu in tekeningen, foto's, gerechten en een film teruggeblikt op de culinaire creaties.

Zelf aanwezig
De tentoonstelling was al te zien in New York en komt na een rondgang langs een aantal Amerikaanse musea naar Maastricht. Cultuurhuis Marres is de enige Europese locatie waar de expositie te zien zal zijn. Ferran Adrià zal de tentoonstelling op 18 maart zelf officieel openen. De tentoonstelling is dan al een week voor publiek te bezoeken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Steun voor kunstcentrum Marres
Kleurrijke muren in cultuurhuis Marres zijn weer wit
Expositie met geluidseffecten in cultuurhuis Marres
Rijksmuseum koopt dijkdoorbraak op TEFAF
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen