Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Wereld Funs Dag moet Limburgse naam redden

Geplaatst opdinsdag 13 september 2016 - 8:16

In Venlo wordt zondag een speciale bijeenkomst georganiseerd voor iedereen die de oer-Limburgse naam Funs heeft.

De zogeheten Wereld Funs Dag staat volledig in het teken van hun naam.

Uitstervend ras
Initiatiefnemers zijn Venlonaren Funs Pollux en Funs Pubben. Het tweetal kwam in de kroeg op het idee voor dit evenement. Dit vooral omdat Funsen tot een uitstervend ras behoren. In 2015 kregen nog maar twee kinderen deze naam. Dit jaar zijn er tot dusver twee nieuwe Funsen geboren. Om de naam in stand te houden organiseren ze deze naamdag.

Aanmeldingen
Volgens de twee Venlonaren hebben zich inmiddels 42 Funsen aangemeld, zo vertelden ze dinsdagochtend in een interview met L1. Een mooi aantal, als je bekijkt dat er in totaal nog maar 65 mensen zijn met deze naam. Het tweetal meldde verder dat er zondag ook twee honden komen die Funs heten.

Geschiedenis
Maar wat staat er zoal op het programma als er zoveel Funsen zijn? In café De Locomotief in Venlo zal onder andere muziek klinken en een Funs quiz plaatsvinden. Verder vertellen historici over de geschiedenis van de naam.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Funsen opnieuw tezamen in Venlo
Alle Funsen verzamelen: er komt weer een Wereld Funs Dag
Twee honden en 50 mannen op Wereld Funs Dag
Opvallende babynamen: mag Oluwapelumi buiten spelen?
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen