Overslaan en naar de inhoud gaan

Wens van Nelly (87) uit Venlo gaat de hele wereld over

Geplaatst opvrijdag 23 september 2016 - 8:04

De wens van Nelly Jacobs (87) was nog één keer te kunnen paardrijden. Die wens kwam een tijdje geleden uit en de video van deze speciale gebeurtenis gaat nu de hele wereld over.

De hoogbejaarde vrouw uit Venlo is een echte hit op internet. De video is inmiddels meer dan 18 miljoen keer bekeken.

Paardrijden
De 87-jarige Nelly was als kind al gek op paarden, maar omdat ze lijdt aan de ziekte van Parkinson heeft ze ruim veertig jaar geleden voor het laatst op een paard gezeten. Daar is dus verandering in gekomen. In de video is te zien hoe de vrouw in een speciale wagen op twee paarden wordt gelegd. Daarna wordt ze rondgereden door de manege.

"Het was een prachtige dag. We hebben het er nog steeds over", vertelt zoon Jan Jacobs.

Verborgen Verlangens
De video is gemaakt in het kader van Verborgen Verlangens, een initiatief van De Zorggroep en de Groene Kruis Ledenorganisatie. Zij vervullen met hulp van donateurs en sponsoren kleine wensen van cliënten en mantelzorgers. De filmpjes van deze wensen die in vervulling gaan worden gemiddeld een paar duizend keer bekeken.

Op Limburger.nl een reactie van de zorginstelling over het onverwachte succes.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Buitenlandse media ontroerd door Nelly (87) uit Venlo
Limburgs springtalent bij nationale teams
Vier in Limburg gefokte paarden op Olympische Spelen
Brandweer vast in bos Weert na paardrij-ongeluk
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen