Overslaan en naar de inhoud gaan

Wendy zoekt 75.000 euro voor MS-behandeling in Rusland

Geplaatst opdonderdag 8 april 2021 - 22:30

Wendy Smedts (29) uit Horst heeft in het paasweekeinde een website opgestart waarmee ze hoopt 75.000 euro op te halen om haar zenuwziekte MS (multiple sclerose) te kunnen stoppen.

Voor die behandeling die gepland staat op 4 oktober moet Wendy naar Rusland. In Nederland wordt deze behandeling, een stamceltransplantatie, voor MS patiënten nog niet gedaan. Eerst moet aanvullend onderzoek plaatsvinden en dat heeft tijd nodig.

Beschadigingen
Tijd die de 29 jarige Wendy niet heeft. Want hoe langer het duurt hoe slechter de behandeling zal lukken. "Hoe meer beschadigingen je hebt, hoe minder goed je uit die behandeling komt. Daarom wil ik naar Rusland om de MS te stoppen en een toekomst op te bouwen want die ziet er op dit moment niet rooskleurig uit."

Video L1

Vage klachten
Wendy heeft al 10 jaar vage klachten die ze niet goed kan thuisbrengen. Vorig jaar zomer werden deze klachten steeds erger. Ze had sinds een week of drie een slepend been. Na verschillenden behandelingen bij de fysio gingen de klachten maar niet over. Uiteindelijk kwam ze bij een chiropractor terecht die haar vertelde zo snel mogelijk naar een neuroloog te gaan omdat er volgens hem meer aan de hand was.

Ze werd opgenomen in het ziekenhuis en binnen enkele dagen krijgt ze de diagnose primair progressieve MS (PPMS).

PPMS
De ziekte tast het zenuwstelsel steeds verder aan en de klachten worden daardoor steeds ernstiger. Zelfs zo erg dat ze in een rolstoel terecht kan komen.

Wendy die wandelen als hobby heeft kan nu nog maar met moeite een kilometer lopen. Haar hobby kan ze daarom niet meer uitoefenen. Toch heeft ze hoop dit wel weer te kunnen. Door een programma dat ze samen met haar vriend op televisie ziet krijgt ze weer hoop.

"In dat programma van RTL 'Over Winnaars' zag ik een vrouw die de behandeling in Rusland heeft gehad die ik ook wil krijgen. Die vrouw kon weer 10 kilometer lopen. Dat wil ik ook, vandaar dat we de inzamelingsactie zijn begonnen."

Geld doneren
Om de benodigde 75.000 euro bij elkaar te krijgen heeft Wendy dit paasweekeinde een website "wendywilweerwandelen" opgestart. Hier kunnen mensen die haar willen steunen geld doneren. De teller staat momenteel op 14.275 euro.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen