Overslaan en naar de inhoud gaan

Wendy zoekt 75.000 euro voor MS-behandeling in Rusland

Geplaatst opdonderdag 8 april 2021 - 22:30

Wendy Smedts (29) uit Horst heeft in het paasweekeinde een website opgestart waarmee ze hoopt 75.000 euro op te halen om haar zenuwziekte MS (multiple sclerose) te kunnen stoppen.

Voor die behandeling die gepland staat op 4 oktober moet Wendy naar Rusland. In Nederland wordt deze behandeling, een stamceltransplantatie, voor MS patiënten nog niet gedaan. Eerst moet aanvullend onderzoek plaatsvinden en dat heeft tijd nodig.

Beschadigingen
Tijd die de 29 jarige Wendy niet heeft. Want hoe langer het duurt hoe slechter de behandeling zal lukken. "Hoe meer beschadigingen je hebt, hoe minder goed je uit die behandeling komt. Daarom wil ik naar Rusland om de MS te stoppen en een toekomst op te bouwen want die ziet er op dit moment niet rooskleurig uit."

Video L1

Vage klachten
Wendy heeft al 10 jaar vage klachten die ze niet goed kan thuisbrengen. Vorig jaar zomer werden deze klachten steeds erger. Ze had sinds een week of drie een slepend been. Na verschillenden behandelingen bij de fysio gingen de klachten maar niet over. Uiteindelijk kwam ze bij een chiropractor terecht die haar vertelde zo snel mogelijk naar een neuroloog te gaan omdat er volgens hem meer aan de hand was.

Ze werd opgenomen in het ziekenhuis en binnen enkele dagen krijgt ze de diagnose primair progressieve MS (PPMS).

PPMS
De ziekte tast het zenuwstelsel steeds verder aan en de klachten worden daardoor steeds ernstiger. Zelfs zo erg dat ze in een rolstoel terecht kan komen.

Wendy die wandelen als hobby heeft kan nu nog maar met moeite een kilometer lopen. Haar hobby kan ze daarom niet meer uitoefenen. Toch heeft ze hoop dit wel weer te kunnen. Door een programma dat ze samen met haar vriend op televisie ziet krijgt ze weer hoop.

"In dat programma van RTL 'Over Winnaars' zag ik een vrouw die de behandeling in Rusland heeft gehad die ik ook wil krijgen. Die vrouw kon weer 10 kilometer lopen. Dat wil ik ook, vandaar dat we de inzamelingsactie zijn begonnen."

Geld doneren
Om de benodigde 75.000 euro bij elkaar te krijgen heeft Wendy dit paasweekeinde een website "wendywilweerwandelen" opgestart. Hier kunnen mensen die haar willen steunen geld doneren. De teller staat momenteel op 14.275 euro.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen