Overslaan en naar de inhoud gaan

Wendy zoekt 75.000 euro voor MS-behandeling in Rusland

Geplaatst opdonderdag 8 april 2021 - 22:30

Wendy Smedts (29) uit Horst heeft in het paasweekeinde een website opgestart waarmee ze hoopt 75.000 euro op te halen om haar zenuwziekte MS (multiple sclerose) te kunnen stoppen.

Voor die behandeling die gepland staat op 4 oktober moet Wendy naar Rusland. In Nederland wordt deze behandeling, een stamceltransplantatie, voor MS patiënten nog niet gedaan. Eerst moet aanvullend onderzoek plaatsvinden en dat heeft tijd nodig.

Beschadigingen
Tijd die de 29 jarige Wendy niet heeft. Want hoe langer het duurt hoe slechter de behandeling zal lukken. "Hoe meer beschadigingen je hebt, hoe minder goed je uit die behandeling komt. Daarom wil ik naar Rusland om de MS te stoppen en een toekomst op te bouwen want die ziet er op dit moment niet rooskleurig uit."

Video L1

Vage klachten
Wendy heeft al 10 jaar vage klachten die ze niet goed kan thuisbrengen. Vorig jaar zomer werden deze klachten steeds erger. Ze had sinds een week of drie een slepend been. Na verschillenden behandelingen bij de fysio gingen de klachten maar niet over. Uiteindelijk kwam ze bij een chiropractor terecht die haar vertelde zo snel mogelijk naar een neuroloog te gaan omdat er volgens hem meer aan de hand was.

Ze werd opgenomen in het ziekenhuis en binnen enkele dagen krijgt ze de diagnose primair progressieve MS (PPMS).

PPMS
De ziekte tast het zenuwstelsel steeds verder aan en de klachten worden daardoor steeds ernstiger. Zelfs zo erg dat ze in een rolstoel terecht kan komen.

Wendy die wandelen als hobby heeft kan nu nog maar met moeite een kilometer lopen. Haar hobby kan ze daarom niet meer uitoefenen. Toch heeft ze hoop dit wel weer te kunnen. Door een programma dat ze samen met haar vriend op televisie ziet krijgt ze weer hoop.

"In dat programma van RTL 'Over Winnaars' zag ik een vrouw die de behandeling in Rusland heeft gehad die ik ook wil krijgen. Die vrouw kon weer 10 kilometer lopen. Dat wil ik ook, vandaar dat we de inzamelingsactie zijn begonnen."

Geld doneren
Om de benodigde 75.000 euro bij elkaar te krijgen heeft Wendy dit paasweekeinde een website "wendywilweerwandelen" opgestart. Hier kunnen mensen die haar willen steunen geld doneren. De teller staat momenteel op 14.275 euro.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen