Overslaan en naar de inhoud gaan

Well moet evacueren, instanties Noord-Limburg 'enorm alert'

Geplaatst opzaterdag 17 juli 2021 - 19:00

De hulpdiensten zijn bezig met het evacueren van een deel van Well. Het gaat om de oude kern van het dorp tegen de Maas aan.

De dijken kunnen daar mogelijk doorbreken vanwege de steeds hoger wordende waterstand, meldt de gemeente Bergen.

Well is een van de vele plekken waar inwoners worden geƫvacueerd voor het hoogwater:

Pendeldienst geschrapt
"Dit advies geldt voor alle inwoners van Well die eerder schriftelijk gevraagd zijn te evacueren", laat de gemeente Bergen weten. In Bergen is bovendien de gebruikelijke pendeldienst tussen Bergen en Nieuw Bergen stilgelegd.

De legervoertuigen kunnen het hoge water niet meer trotseren. In plaats daarvan wordt nu een vaartuig ingezet om mensen te vervoeren, zei voorzitter Antoin Scholten van de Veiligheidsregio Limburg-Noord donderdagavond tijdens een persconferentie.

Gemeente vraagt ME om hulp
De politie rijdt met een megafoon rond om inwoners op te roepen het huis te verlaten. Er worden brandweervoertuigen en militaire vrachtwagens ingezet voor het vervoer van de inwoners van Well. Ook heeft de gemeente om hulp van de ME gevraagd.

Hoogwater tot maandag
De situatie is nog altijd onzeker. Volgens Scholten moeten mensen nog steeds 'enorm alert' blijven, zo zei hij in een persconferentie zaterdagavond over de situatie in zijn veiligheidsregio. Hij zei verder dat de dijk in Baarlo twee zwakke plekken kent en het leger daar momenteel mee bezig is. "Dat gaat wel lukken waarschijnlijk."

Volgens Scholten blijft het hoogwater tot maandag in Noord- en Midden-Limburg.

Nooddijk
De regenval zorgt voor hoge waterstanden in de Maas, rivieren en beken. Zo moesten inwoners van delen van Haelen en Horn zaterdagochtend per direct hun woningen verlaten. Daarna brak in Horn een nooddijk door.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen