Overslaan en naar de inhoud gaan

Wel, niet en nu weer wel: Stereo Sunday gaat door

Geplaatst opzaterdag 12 juni 2021 - 16:21

Dancefestival Stereo Sunday in Venlo gaat alsnog door, nu de regering heeft besloten dat na 30 juni weer evenementen tot 25.000 mensen gehouden mogen worden.

"Het was afgelopen week echt een rollercoaster: eerst wel, dan niet, en nu weer wel", zegt organisator Mark Boots. "Bovendien zijn er nu weer gewoon 10.000 bezoekers welkom."

Op een kier
Dinsdag trok de gemeente nog de vergunning voor het festival in, omdat het nog te weinig duidelijkheid had over het coronabeleid komende zomer. Al gloorde snel daarna ook alweer een beetje hoop. "We waren al begonnen met het afbellen van leveranciers en artiesten, maar woensdag kregen we van de gemeente te horen dat de deur toch weer op een kier stond", aldus Boots. "Dus toen hebben we het nog even afgewacht."

Lees ook: Mogelijk gaat Stereo Sunday alsnog door

Groen licht
In de loop van de week kreeg de gemeente steeds meer duidelijkheid. Toen vrijdag de regering groen licht gaf voor evenementen tot 25.000 bezoekers, betekende ook dat ook Stereo Sunday weer door kan gaan. Door die regels kan Stereo Sunday ook weer het normale aantal festivalgangers ontvangen. Tot vreugde van Boots: "We gingen eerst uit van 5000 bezoekers, later werden er dat 7500 en nu blijkt dat we ruimte hebben voor 10.000 mensen."

Eerste festival
Trots is Boots ook dat Stereo Sunday een van de eerste festivals van Nederland is: "Woensdag 30 juni gaat de boel weer open, dan zijn wij vrijdagavond 2 juli volgens mij de eerste. Maar voor het zover is moeten we nog drie weken flink aan de bak."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen