Overslaan en naar de inhoud gaan

Wel, niet en nu weer wel: Stereo Sunday gaat door

Geplaatst opzaterdag 12 juni 2021 - 16:21

Dancefestival Stereo Sunday in Venlo gaat alsnog door, nu de regering heeft besloten dat na 30 juni weer evenementen tot 25.000 mensen gehouden mogen worden.

"Het was afgelopen week echt een rollercoaster: eerst wel, dan niet, en nu weer wel", zegt organisator Mark Boots. "Bovendien zijn er nu weer gewoon 10.000 bezoekers welkom."

Op een kier
Dinsdag trok de gemeente nog de vergunning voor het festival in, omdat het nog te weinig duidelijkheid had over het coronabeleid komende zomer. Al gloorde snel daarna ook alweer een beetje hoop. "We waren al begonnen met het afbellen van leveranciers en artiesten, maar woensdag kregen we van de gemeente te horen dat de deur toch weer op een kier stond", aldus Boots. "Dus toen hebben we het nog even afgewacht."

Lees ook: Mogelijk gaat Stereo Sunday alsnog door

Groen licht
In de loop van de week kreeg de gemeente steeds meer duidelijkheid. Toen vrijdag de regering groen licht gaf voor evenementen tot 25.000 bezoekers, betekende ook dat ook Stereo Sunday weer door kan gaan. Door die regels kan Stereo Sunday ook weer het normale aantal festivalgangers ontvangen. Tot vreugde van Boots: "We gingen eerst uit van 5000 bezoekers, later werden er dat 7500 en nu blijkt dat we ruimte hebben voor 10.000 mensen."

Eerste festival
Trots is Boots ook dat Stereo Sunday een van de eerste festivals van Nederland is: "Woensdag 30 juni gaat de boel weer open, dan zijn wij vrijdagavond 2 juli volgens mij de eerste. Maar voor het zover is moeten we nog drie weken flink aan de bak."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen