Overslaan en naar de inhoud gaan

Wel, niet en nu weer wel: Stereo Sunday gaat door

Geplaatst opzaterdag 12 juni 2021 - 16:21

Dancefestival Stereo Sunday in Venlo gaat alsnog door, nu de regering heeft besloten dat na 30 juni weer evenementen tot 25.000 mensen gehouden mogen worden.

"Het was afgelopen week echt een rollercoaster: eerst wel, dan niet, en nu weer wel", zegt organisator Mark Boots. "Bovendien zijn er nu weer gewoon 10.000 bezoekers welkom."

Op een kier
Dinsdag trok de gemeente nog de vergunning voor het festival in, omdat het nog te weinig duidelijkheid had over het coronabeleid komende zomer. Al gloorde snel daarna ook alweer een beetje hoop. "We waren al begonnen met het afbellen van leveranciers en artiesten, maar woensdag kregen we van de gemeente te horen dat de deur toch weer op een kier stond", aldus Boots. "Dus toen hebben we het nog even afgewacht."

Lees ook: Mogelijk gaat Stereo Sunday alsnog door

Groen licht
In de loop van de week kreeg de gemeente steeds meer duidelijkheid. Toen vrijdag de regering groen licht gaf voor evenementen tot 25.000 bezoekers, betekende ook dat ook Stereo Sunday weer door kan gaan. Door die regels kan Stereo Sunday ook weer het normale aantal festivalgangers ontvangen. Tot vreugde van Boots: "We gingen eerst uit van 5000 bezoekers, later werden er dat 7500 en nu blijkt dat we ruimte hebben voor 10.000 mensen."

Eerste festival
Trots is Boots ook dat Stereo Sunday een van de eerste festivals van Nederland is: "Woensdag 30 juni gaat de boel weer open, dan zijn wij vrijdagavond 2 juli volgens mij de eerste. Maar voor het zover is moeten we nog drie weken flink aan de bak."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen