Overslaan en naar de inhoud gaan

Wel een virtuele editie van Venloop eind maart

Geplaatst opvrijdag 12 februari 2021 - 9:39

Wandelaars en hardlopers kunnen hun hart ophalen. Tijdens het oorspronkelijke Venloopweekend eind maart kunnen ze deelnemen aan een virtuele editie van het evenement.

De organisatie liet zo'n twee maanden geleden weten het hardloopevenement te verplaatsen. Eigenlijk zou de Venloop in maart plaatsvinden, maar staat nu van 15 tot en met 19 september op de kalender.

Lees ook: Venloop 2021 verplaatst naar nieuwe datum

Hardlopers en wandelaars
Nu kan iedereen in zijn eigen woonplaats meedoen aan de virtuele Venloop. Die vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 maart. De virtuele Venloop is er voor zowel hardlopers als wandelaars en alle afstanden en onderdelen die bij het reguliere evenement worden aangeboden, zijn bij het virtuele evenement ook beschikbaar.

App op telefoon
Deelname verloopt via de Venloop-app op je mobiele telefoon. Naast het startschot, realistische geluidseffecten en muziek ontvangen de lopers meldingen bij het passeren van de kilometerpunten en krijgen ze informatie over de omgeving waar ze eigenlijk gelopen zouden hebben tijdens een normale editie. "Zo brengen we toch een beetje het Venloop-gevoel over", laat de organisatie weten.

Vaste starttijden voor hardlopers
Na de finish kunnen de deelnemers een selfie maken met hun virtuele medaille. "Bij de hardloopwedstrijden is er natuurlijk ook een eindklassement waarbij je kunt zien wat jouw tijd is ten opzichte van de andere deelnemers. De prijsuitreiking op een later tijdstip zal niet ontbreken", aldus de organisatie. Omdat er bij de hardloopwedstrijden sprake is van een wedstrijdelement, zitten hier vaste starttijden aan vast. Die zijn hetzelfde als bij het reguliere evenement. Wandelaars kunnen zelf een starttijd bepalen.

In beweging blijven
"We vinden het belangrijk dat onze deelnemers in beweging blijven. We geven je een doel om voor te trainen. Houd tijdens je deelname aan de virtuele Venloop de actuele coronamaatregelen in acht", zegt de organisatie. Deelname is gratis.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen