Overslaan en naar de inhoud gaan

Weken van de waarheid: wordt VVV de lachende vierde?

Geplaatst opdonderdag 22 april 2021 - 18:57

Het seizoen van VVV-Venlo komt langzaam maar zeker tot een climax. Coach Jos Luhukay is ervan overtuigd dat de Venlonaren een anticlimax kunnen afwenden.

"De eindsprint begint nu", zegt Luhukay. "Niet alleen voor ons, ik denk dat er vier ploegen strijden om lijfsbehoud. Wij zijn er daar één van, dus we moeten zaterdag met het volste vertrouwen tegen Sparta gaan spelen."

Gat geslonken
Het ziet er zeker niet rooskleurig uit voor VVV. De club gaat gebukt onder een serie van tien opeenvolgende nederlagen in de competitie. Dat het gat naar een rechtstreekse degradatieplaats geslonken is tot één punt, is dan ook niet verwonderlijk. Het opstomende FC Emmen is de nummer zeventien, vóór hekkensluiter ADO Den Haag, dat met zes punten minder dan VVV linea recta op de Keuken Kampioen Divisie afkoerst. Verder heeft nummer vijftien Willem II evenveel punten als VVV, dat met de huidige stand play-offs zou moeten spelen om degradatie af te wenden.

Goed gevoel
Er resteren nog vijf duels om dat, óf een nog zwarter scenario, te voorkomen. De druk op de schouders van de geel-zwarten neemt logischerwijs toe, al is daar op het trainingsveld weinig van te bespeuren. In positieve zin, wel te verstaan: de VVV-spelers ogen opgetogen en de trainer is even realistisch als positief. "Het gevoel is goed. Je moet het absolute geloof, maar zeker ook het vertrouwen hebben dat je de volgende wedstrijd tot een goed eind kunt brengen", zegt Luhukay in de aanloop naar Sparta-uit.

Lot in eigen handen
Want zaterdag moeten de VVV-kanonnen donderen op het Rotterdams Kasteel. Tegen Sparta stuit VVV op een échte middenmoter met uitschieters naar beneden. Daarna volgen wedstrijden tegen Heracles Almelo (uit), RKC Waalwijk (thuis), Ajax (uit) en FC Emmen (thuis). Dat het een belangrijke serie is, is een understatement. Maar een ander cliché is evenzo treffend: VVV heeft haar lot in eigen handen, want met uitzondering van Ajax-uit biedt ieder duel perspectief op punten.

Giakoumakis-loos
"Je kunt alles nog zelf beslissen en bent niet afhankelijk", realiseert ook Luhukay zich. "Het liefste begin je natuurlijk zaterdag met drie puntjes." Dat zal dan wel zonder topscorer Georgios Giakoumakis moeten gebeuren. De Griek, goed voor 24 treffers, is door zijn vijfde gele kaart automatisch voor één wedstrijd geschorst. Het zou passen in het tumultueuze seizoen van VVV wanneer er uitgerekend zonder Giakoumakis een eind komt aan een periode van drie maanden zonder zege.

L1 Radio
De wedstrijd Sparta Rotterdam - VVV-Venlo is zaterdag vanaf 18:45 uur live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen