Overslaan en naar de inhoud gaan

Weinig werkende bijstandsontvangers in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 28 augustus 2015 - 8:30

Maastricht is een van de gemeenten waar weinig mensen een bijstandsuitkering krijgen als aanvulling op hun inkomen uit een baan. Ongeveer 8 procent van de Maastrichtse bijstandsontvangers heeft ook betaald werk.

Dat is vergelijkbaar met de Randstadgemeenten, waar het percentage werkenden met een aancullende bijstandsuitkering het laagst is.

Meer uitkeringen
Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Ondanks een langzaam herstel van de arbeidsmarkt, neemt het aantal bijstandsgerechtigden in Nederland toe. DIn de eerste twee kwartalen van dit jaar groeide het aantal mensen met een bijstandsuitkering tot 447.000. Dat zijn er 5000 meer dan in het eerste kwartaal.

Langzamere groei
De aanwas van de uitkeringen gaat wel minder snel. Er kwamen er 4 procent meer bij. In 2013 groeide het aantal met 8 procent en vorig jaar ruim 6 procent. Bij de 45-plussers neemt het aantal bijstandsgerechtigden het meest toe, bij deze groep is ook de langdurige werkloosheid het hoogst.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Medewerkers NedCar komen grotendeels uit WW of bijstand
Forse stijging bijstandsuitkeringen in Heuvelland
Aantal bijstandsgerechtigden moet flink omlaag in Weert
Bijna 700 mensen aan de slag via Podium24
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen