Overslaan en naar de inhoud gaan

Weinig werkende bijstandsontvangers in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 28 augustus 2015 - 8:30

Maastricht is een van de gemeenten waar weinig mensen een bijstandsuitkering krijgen als aanvulling op hun inkomen uit een baan. Ongeveer 8 procent van de Maastrichtse bijstandsontvangers heeft ook betaald werk.

Dat is vergelijkbaar met de Randstadgemeenten, waar het percentage werkenden met een aancullende bijstandsuitkering het laagst is.

Meer uitkeringen
Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Ondanks een langzaam herstel van de arbeidsmarkt, neemt het aantal bijstandsgerechtigden in Nederland toe. DIn de eerste twee kwartalen van dit jaar groeide het aantal mensen met een bijstandsuitkering tot 447.000. Dat zijn er 5000 meer dan in het eerste kwartaal.

Langzamere groei
De aanwas van de uitkeringen gaat wel minder snel. Er kwamen er 4 procent meer bij. In 2013 groeide het aantal met 8 procent en vorig jaar ruim 6 procent. Bij de 45-plussers neemt het aantal bijstandsgerechtigden het meest toe, bij deze groep is ook de langdurige werkloosheid het hoogst.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Medewerkers NedCar komen grotendeels uit WW of bijstand
Forse stijging bijstandsuitkeringen in Heuvelland
Aantal bijstandsgerechtigden moet flink omlaag in Weert
Bijna 700 mensen aan de slag via Podium24
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen