Overslaan en naar de inhoud gaan

Weinig vuurwerkvrije zones in Limburg

Geplaatst opvrijdag 13 december 2019 - 10:29

Hoewel het aantal gemeenten met vuurwerkvrije zones landelijk weer flink gegroeid is, zijn er nog steeds weinig vuurwerkvrije zones in Limburg te vinden.

In slechts vier Limburgse gemeenten zijn één of meerdere zones waar tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk afgestoken mag worden. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant.

Valkenburg
Landelijk groeide het aantal gemeenten met vuurwerkvrije zones met een kwart. Valkenburg is één van de gemeenten waar dit jaar voor het eerst één of meerdere zones zijn waar geen vuurwerk mag worden afgestoken.

In Limburg kennen daarnaast Eijsden-Margraten, Vaals en Venlo één of meerdere vuurwerkvrije zones.

Enquête
De Volkskrant hield een enquête onder alle 355 gemeenten in Nederland. Daarvan reageerden er 294. Zes Limburgse gemeenten reageerden niet op de enquête.

In 113 gemeenten zijn er dit jaar een of meer vuurwerkvrije zones, dat zijn 22 gemeenten meer dan vorig jaar. Alle gemeenten die vorig jaar tenminste één vuurwerkvrije zones hadden, hebben die dit keer weer.

Gebieden
De meeste van die gebieden liggen rond verzorgingstehuizen, winkelgebieden, binnensteden, parken, maar ook bushaltes, treinstations, ziekenhuizen, kinderboerderijen en scholen.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen