Overslaan en naar de inhoud gaan

Weinig vuurwerkvrije zones in Limburg

Geplaatst opvrijdag 13 december 2019 - 10:29

Hoewel het aantal gemeenten met vuurwerkvrije zones landelijk weer flink gegroeid is, zijn er nog steeds weinig vuurwerkvrije zones in Limburg te vinden.

In slechts vier Limburgse gemeenten zijn één of meerdere zones waar tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk afgestoken mag worden. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant.

Valkenburg
Landelijk groeide het aantal gemeenten met vuurwerkvrije zones met een kwart. Valkenburg is één van de gemeenten waar dit jaar voor het eerst één of meerdere zones zijn waar geen vuurwerk mag worden afgestoken.

In Limburg kennen daarnaast Eijsden-Margraten, Vaals en Venlo één of meerdere vuurwerkvrije zones.

Enquête
De Volkskrant hield een enquête onder alle 355 gemeenten in Nederland. Daarvan reageerden er 294. Zes Limburgse gemeenten reageerden niet op de enquête.

In 113 gemeenten zijn er dit jaar een of meer vuurwerkvrije zones, dat zijn 22 gemeenten meer dan vorig jaar. Alle gemeenten die vorig jaar tenminste één vuurwerkvrije zones hadden, hebben die dit keer weer.

Gebieden
De meeste van die gebieden liggen rond verzorgingstehuizen, winkelgebieden, binnensteden, parken, maar ook bushaltes, treinstations, ziekenhuizen, kinderboerderijen en scholen.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen