Overslaan en naar de inhoud gaan

Weinig te halen voor schuldeisers Prime Champ

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2015 - 7:23

Er valt weinig te halen voor schuldeisers van het failliete champignonconglomoraat Prime Champ in Horst.

Dat blijkt uit het laatste verslag van curator Louis Deterink. Hij stelt voor de faillissementen van de vele bv’s op te heffen wegens gebrek aan baten.

Prime Champ
Prime Champ, het resultaat van fusies en overnames van verschillende bedrijven, was de grootste champignonproducent van Nederland. Het bedrijf deed alles zelf, van het maken van compost tot en met het afleveren van verpakte champignons aan voornamelijk supermarkten. In de hoogtijdagen zette Prime Champ met 900 medewerkers ongeveer 60 miljoen euro om.

Na een inval van justitie in 2012 kelderde die omzet naar zo’n 45 miljoen euro. Een verkooppoging mislukte, waarna Prime Champ in april 2013 failliet werd verklaard. Vlak daarna nam Monaghan Mushrooms de boel over.

Schuld
Uit het faillissementsverslag blijkt dat Prime Champ een schuld van 25 miljoen euro achterlaat, verreweg het meest aan de bv’s onderling. Het UWV krijgt nog dik vijf ton en de Belastingdienst bijna 2,3 miljoen euro.

Daar staat tegenover dat de curator nog bijna 1,7 miljoen euro aan inkomsten bij elkaar heeft weten te sprokkelen en nog wat geld tegoed heeft van de Belastingdienst. De opbrengst van de verkoop aan Monoghan Mushrooms is naar de bank gegaan. De curator onderzoekt nog of het bedrijf volgens het boekje heeft gewerkt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Polen kregen geld voor getuigenis tegen Prime Champ'
Geen actie naar vermeende omkoping in proces Prime Champ
Nog veel misstanden in de champignonsector
Directeur Prime Champ 'weet niks van misstanden'
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen