Overslaan en naar de inhoud gaan

Weinig te halen voor schuldeisers Prime Champ

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2015 - 7:23

Er valt weinig te halen voor schuldeisers van het failliete champignonconglomoraat Prime Champ in Horst.

Dat blijkt uit het laatste verslag van curator Louis Deterink. Hij stelt voor de faillissementen van de vele bv’s op te heffen wegens gebrek aan baten.

Prime Champ
Prime Champ, het resultaat van fusies en overnames van verschillende bedrijven, was de grootste champignonproducent van Nederland. Het bedrijf deed alles zelf, van het maken van compost tot en met het afleveren van verpakte champignons aan voornamelijk supermarkten. In de hoogtijdagen zette Prime Champ met 900 medewerkers ongeveer 60 miljoen euro om.

Na een inval van justitie in 2012 kelderde die omzet naar zo’n 45 miljoen euro. Een verkooppoging mislukte, waarna Prime Champ in april 2013 failliet werd verklaard. Vlak daarna nam Monaghan Mushrooms de boel over.

Schuld
Uit het faillissementsverslag blijkt dat Prime Champ een schuld van 25 miljoen euro achterlaat, verreweg het meest aan de bv’s onderling. Het UWV krijgt nog dik vijf ton en de Belastingdienst bijna 2,3 miljoen euro.

Daar staat tegenover dat de curator nog bijna 1,7 miljoen euro aan inkomsten bij elkaar heeft weten te sprokkelen en nog wat geld tegoed heeft van de Belastingdienst. De opbrengst van de verkoop aan Monoghan Mushrooms is naar de bank gegaan. De curator onderzoekt nog of het bedrijf volgens het boekje heeft gewerkt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

'Polen kregen geld voor getuigenis tegen Prime Champ'
Geen actie naar vermeende omkoping in proces Prime Champ
Nog veel misstanden in de champignonsector
Directeur Prime Champ 'weet niks van misstanden'
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen