Overslaan en naar de inhoud gaan

Weinig schot in uitbreiding parkeerplaatsen voor trucks

Geplaatst opdinsdag 6 september 2016 - 6:02

Alleen bij Venlo komen snel extra truckparkeerplaatsen. Bij de vier andere gemeenten die een convenant ondertekenden is enkel in Heerlen zicht op een locatie.

Alleen de tijdelijke truckersparkeerplaats langs de James Cookweg in Venlo wordt naar verwachting begin volgend jaar uitgebreid van de huidige 120 naar 209 plekken.

Beveiliging
Volgens toekomstig exploitant Ton de Lang van het nabijgelegen wegrestaurant Heierhoeve volgt binnenkort de aanbesteding voor de aanleg. Het bestaande sober ingerichte parkeerterrein krijgt beveiliging en fatsoenlijke (sanitaire) voorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs. De nieuwe truckstop had eigenlijk op 1 september klaar moeten zijn. De aanleg liep door procedures vertraging op.

Tekort
In de provincie is sprake van een tekort aan veiligee parkeerplekken voor trucks. Er ontstaan daardoor gevaarlijke situaties omdat chauffeurs op de vluchtstrook parkeren. Evenals Venlo ondertekenden de gemeenten Venray, Echt-Susteren, Sittard-Geleen en Heerlen begin vorig jaar een convenant waarin ze uitspraken zich in te zetten voor een uitbreiding van het aantal vrachtwagenparkeerplaatsen.

In deze gemeenten zijn echter nog steeds geen concrete plannen voor de aanleg van een nieuw parkeerterrein of de uitbreiding van de huidige parkeerplaatsen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburg pakt parkeerprobleem voor vrachtwagens aan
Uitbreiding truckparking Venlo moet in 2022 klaar zijn
Maastricht leeg
'Dreigende kaalslag winkelstraten slecht voor leefbaarheid'
orange the world.-camielschnackers-003
Steden kleuren oranje in campagne geweld tegen vrouwen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen