Overslaan en naar de inhoud gaan

Weinig schot in uitbreiding parkeerplaatsen voor trucks

Geplaatst opdinsdag 6 september 2016 - 6:02

Alleen bij Venlo komen snel extra truckparkeerplaatsen. Bij de vier andere gemeenten die een convenant ondertekenden is enkel in Heerlen zicht op een locatie.

Alleen de tijdelijke truckersparkeerplaats langs de James Cookweg in Venlo wordt naar verwachting begin volgend jaar uitgebreid van de huidige 120 naar 209 plekken.

Beveiliging
Volgens toekomstig exploitant Ton de Lang van het nabijgelegen wegrestaurant Heierhoeve volgt binnenkort de aanbesteding voor de aanleg. Het bestaande sober ingerichte parkeerterrein krijgt beveiliging en fatsoenlijke (sanitaire) voorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs. De nieuwe truckstop had eigenlijk op 1 september klaar moeten zijn. De aanleg liep door procedures vertraging op.

Tekort
In de provincie is sprake van een tekort aan veiligee parkeerplekken voor trucks. Er ontstaan daardoor gevaarlijke situaties omdat chauffeurs op de vluchtstrook parkeren. Evenals Venlo ondertekenden de gemeenten Venray, Echt-Susteren, Sittard-Geleen en Heerlen begin vorig jaar een convenant waarin ze uitspraken zich in te zetten voor een uitbreiding van het aantal vrachtwagenparkeerplaatsen.

In deze gemeenten zijn echter nog steeds geen concrete plannen voor de aanleg van een nieuw parkeerterrein of de uitbreiding van de huidige parkeerplaatsen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburg pakt parkeerprobleem voor vrachtwagens aan
Uitbreiding truckparking Venlo moet in 2022 klaar zijn
Maastricht leeg
'Dreigende kaalslag winkelstraten slecht voor leefbaarheid'
orange the world.-camielschnackers-003
Steden kleuren oranje in campagne geweld tegen vrouwen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen