Overslaan en naar de inhoud gaan

Weinig ontslagen bij ING in Limburg

Geplaatst opmaandag 3 oktober 2016 - 14:25

Landelijk schrapt ING 2300 banen, maar het aantal ontslagen zal in Limburg beperkt zijn. Dat verwacht vakbond FNV.

Volgens de vakbond verdwijnt het gros van de banen bij het hoofdkantoor: 1450 voltijdfuncties. Details over de massa-ontslagen bij de bank zijn nog niet duidelijk en dus kan ook nog niet met zekerheid gezegd worden hoeveel arbeidsplaatsen in Limburg komen te vervallen.

Reorganisatie
"In Limburg zal de operatie echter geen substantiële impact hebben", zegt Gerard van Hees van de FNV. "Het kan wel zijn dat er in Limburg kantoren sluiten, maar dan maakt dat deel uit van een lopende reorganisatie. De banen die nu verdwijnen zijn met name het gevolg van de digitalisering bij de bank."

Noodzaak
Volgens vakbond FNV maakt de bank nog altijd een 'miljardenwinst'. De vraag is dus hoe noodzakelijk het rigoureuze ingrijpen nu is. "Het lijkt er dus inderdaad op dat er geen economische noodzaak is. Maar we begrijpen dat digitalisering leidt tot overtollig personeel. We zouden echter graag zien dat ING geld vrijmaakt om die mensen om te scholen zodat ze andere functies bij de bank kunnen uitoefenen."

Sociaal plan
Volgens de vakbonden ligt er op dit moment een goed sociaal plan voor de huidige reorganisatie. Dat plan loopt tot 2018. Gelet op de nieuwe bezuinigingsronde hoopt vakbond De Unie dat het sociaal plan kan worden verlengd tot 2021. Collega-vakbond FNV denkt dat de ING Bank daar wellicht niet mee akkoord gaat, maar wil die optie zeker voorleggen.

Geen acties
In België verdwijnt ongeveer de helft van de 8100 banen bij de bank. Daar hebben de vakbonden het personeel opgeroepen om het werk neer te leggen. De Nederlandse vakbonden sporen haar leden in ons land aan om absoluut aan het werk te blijven. De vakbonden gaan vandaag nog aan tafel met de ING top.

Lees ook: ING schrapt komende vijf jaar 7000 banen

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bond zag banenverlies Roto Smeets Weert niet aankomen
'Maaslandmodel' krijgt steun van werknemers en werkgevers
Geen inhaaldagen Nedcar, BMW schroeft aantallen terug
Vakbonden stellen ENCI ultimatum en dreigen met actie
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen