Overslaan en naar de inhoud gaan

Weinig nieuwbouwwoningen erbij in Limburg

Geplaatst opwoensdag 29 januari 2020 - 7:00

Met ruim 2300 nieuwbouwwoningen in Limburg is het aantal woningen in deze provincie afgelopen jaar met 0,4 procent gestegen.

Daarmee groeide het aantal woningen in Limburg veruit het minst van alle provincies, blijkt uit cijfers van het CBS.

Groei
In heel Nederland werden bijna 71.000 woningen opgeleverd, waardoor de landelijke woningvoorraad met 0,9 procent groeide. Dat is de sterkste groei in tien jaar tijd.

Noord- en Midden-Limburg
In Limburg is de groei vooral in het noorden en midden van de provincie te vinden. Venlo, Venray, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Leudal, Weert, Roermond en Maasgouw bouwden samen een kleine 1200 nieuwe huizen. Daarmee zijn deze acht gemeenten samen goed voor meer dan de helft van alle nieuwbouwwoningen in Limburg.

Niks in Simpelveld
In het zuiden verschenen alleen in Maastricht, Sittard-Geleen, Eijsden-Margraten en Heerlen meer dan 100 nieuwe woningen. Aan de andere kant werden in Simpelveld helemaal geen nieuwe woningen neergezet, terwijl ook Beek (5 nieuwe woningen) en Landgraaf (9) amper groeiden.

Relatief gezien was Diemen in Nederland de grootste groeigemeente, met een uitbreiding van het aantal woningen van 9 procent.

Crisis
Het aantal woningen dat in 2019 werd opgeleverd had nog weinig last van de stikstof- en PFAS-crisis die de bouw in de tweede helft van het jaar trof. Daardoor kwamen duizenden bouwprojecten stil te liggen, maar de gevolgen daarvan komen waarschijnlijk pas terug in de cijfers van dit jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen