Overslaan en naar de inhoud gaan

Weinig mensen op de been bij begin van The Passion

Geplaatst opdonderdag 1 april 2021 - 21:17

Bij het begin van The Passion in het centrum van Roermond zijn maar weinig mensen op de been die een glimp van het tv-spektakel proberen op te vangen. Vanwege corona kan er geen publiek bij aanwezig zijn.

De Markt en het Munsterplein waar de opvoering plaats heeft, zijn afgezet met hekwerken met zeilen om publiek te weren.

Politie en handhavers op straat
Enkele mensen proberen vanaf muurtjes toch iets van The Passion te zien. Verder zijn er vooral politiemensen en handhavers op straat. Ook vloog er kort na het begin van The Passion een drone over het Munsterplein.

Lees ook: Geen publiek welkom bij The Passion: handhavers ingezet

Live
Freek Bartels en Trijntje Oosterhuis vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria. De verteller is Humberto Tan. Acteurs Leo Alkemade en Tygo Gernandt vertolken de rollen van Petrus en Pilatus. Artiest Rob Dekay kruipt in de huid van Judas en KRO-NCRV-presentatrice Anita Witzier haalt als verslaggever verhalen uit het hele land op en doet verslag van de virtuele processie. Er is een decor met een liveorkest. KRO-NCRV zendt The Passion vanaf 20:30 uur uit. Het spektakel is ook live te volgen op NPO Radio 2 en NPO 1 Extra.

Vorig jaar al
Roermond zou in 2020 ook al het decor zijn voor The Passion, maar dat ging niet door vanwege de coronacrisis. Vorig jaar werd de paasvertelling door de coronamaatregelen uitgezonden vanuit het Mediapark in Hilversum met Johnny de Mol als verteller. Die versie trok toen op NPO1 2,9 miljoen kijkers.

Eerder waren onder meer Gouda, Rotterdam, Groningen, Enschede en Amersfoort gaststad.

Lees ook: The Passion gaat door maar anders dan anders

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen