Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Weinig kans op Werelderfgoed-status Heuvelland'

Geplaatst opdonderdag 1 februari 2018 - 13:53

Het provinciebestuur waarschuwt voor al te hoge verwachtingen voor het initiatief om het Heuvelland op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te krijgen.

Dat is de organisatie van de Verenigde Naties die zich bezighoudt met Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Het ambitieuze plan om het Heuvelland door die instantie te laten erkennen als Werelderfgoed is afkomstig van de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Vaals en de VVV Zuid-Limburg.

Langdurig en kostbaar
De provincie is betrokken bij de eerste voorbereiding over de aanvraag, maar of die daarna ook nog een rol voor zichzelf ziet, laat ze in het midden. In antwoord op schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren en het CDA waarschuwt het provinciebestuur in ieder geval dat de procedure voor het mogelijk verkrijgen van de status van Werelderfgoed 'zeer langdurig en kostbaar' is en geen garantie biedt op resultaat.

Lees ook: Dierenpartij vraagt om rol provincie bij Heuvelland-ambities

Weinig kans
Daarom moet ook onderzocht worden wat de financiële meerwaarde voor het Heuvelland zou zijn als het die status zou krijgen, bijvoorbeeld door hogere inkomsten door meer bezoekers. Het provinciebestuur meldt verder dat er kort overleg is geweest met een lid van de Nederlandse UNESCO-commissie. "Die heeft op voorhand enige terughoudendheid gedeeld ten aanzien van de kans voor Zuid-Limburg om deze status te krijgen," zo schrijft het provinciebestuur.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1

Meest gelezen