Overslaan en naar de inhoud gaan

Weinig hardrijders in A2-tunnel

Geplaatst opvrijdag 23 juni 2017 - 7:10

Het lijkt erop dat de permanente trajectcontrole in de A2-tunnel in Maastricht zijn vruchten afwerpt.

Dit meldt De Limburger.

‘Bijzonder laag cijfer’
In de eerste zes weken nadat het camerasysteem in de onderste tunnelbuis (A2-Zuid) in gebruik is genomen zijn er zo’n 3300 snelheidsbekeuringen uitgeschreven. Dit is volgens het verkeersparket van het Openbaar Ministerie in Utrecht een ‘bijzonder laag cijfer’ voor een drukke autosnelweg met veel internationaal verkeer.

Op je snelheid letten
Woordvoerder Ernst Koelman zegt daarbij wel dat het genoemde aantal snelheidsboetes in de Willem-Alexandertunnel betrekking heeft op de periode van 20 maart tot 1 mei. "Toen werd op het A2-tracé in en bij Maastricht nog aan de weg gewerkt, waardoor automobilisten in de regel toch wat meer op hun snelheid letten. Maar daar staat dan weer tegenover dat ter plekke voor het eerst permanent op snelheid wordt gecontroleerd."

Ontevreden
Maar ook in andere opzichten bestaat tot nog toe geen enkele reden voor ontevredenheid, zegt RWS-woordvoerster Suzanne Maas tegen De Limburger. "Via onze monitors hebben we permanent zicht op de verkeersstromen in de tunnel. We kunnen niet anders concluderen dan dat alles bijzonder soepel loopt."

De eerste bekeuringscijfers voor de overige drie tunnelbuizen zijn nog niet bekend.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geen verzet tegen trajectcontrole in A2-tunnel Maastricht
CDA fel tegen trajectcontrole in A2-tunnel Maastricht
Trajectcontrole in A2-tunnel Maastricht
Nog geen trajectcontrole in Maastrichtse tunnels
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen