Overslaan en naar de inhoud gaan

Weinig animo voor actiedag wijkverplegers

Geplaatst opmaandag 20 november 2017 - 14:01

De actie van wijkverpleegkundigen om aandacht te vragen voor de werkdruk, vindt nauwelijks bijval in Limburg.

Dat blijkt uit een rondgang van L1.

De beroepsvereniging van verplegenden en verzorgenden V&VN had opgeroepen om maandag alleen de noodzakelijke administratie te doen. Vooral het papierwerk zorgt voor veel onnodige werkdruk.

Toch doen
Verpleegkundigen in Limburg zeggen ook deze werkdruk te voelen. Maar de actie leidt volgens veel verplegers alleen tot extra werkdruk, omdat de administratie uiteindelijk toch gedaan moet worden.

Weinig bereidheid
Bij Zuyderland Thuiszorg heeft zich volgens de directie niemand gemeld die aan de actie wil deelnemen. "Onze medewerkers erkennen deze extra belasting. Maar de administratie niet invullen. Dat zien ze niet zitten", aldus een woordvoerder. Ook bij andere Limburgse thuiszorgorganisaties zijn geen aanmeldingen bekend.

Volgens beroepsvereniging V&VN is de actie vooral belangrijk om aandacht te vragen voor de werkdruk in de zorg. "Meedoen is ook: aankaarten in je organisatie en een afspraak plannen over concrete stappen om de registratielast te verminderen", zegt een woordvoerder. Ook kunnen mensen aangeven welk papierwerk onnodig is.

Symbolisch
De actie is volgens de initiatiefnemers vooral symbolisch. "Het moet zichtbaar worden hoeveel registratie er wordt verricht en welk deel daarvan absoluut niet relevant is voor de patiënt of cliënt."

Uit een onderzoek onder ruim tweeduizend medewerkers blijkt dat een verpleegkundige 25 tot 30 procent van de tijd bezig is met administratieve taken. De helft daarvan is onnodig, zo stellen ze.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen