Overslaan en naar de inhoud gaan

Weinig animo docenten UM voor staking in Den Haag

Geplaatst opwoensdag 13 maart 2019 - 17:38

Docenten van de Universiteit Maastricht voelen er niet veel voor om aanstaande vrijdag in Den Haag te gaan staken.

Veel leraren hebben het idee dat het zinloos is. Vakbond FNV is daarom flink aan het flyeren in de hoop van toch nog een goede opkomst in Den Haag.

Heeft geen zin
"Ik denk dat het niet zoveel heeft om te demonstreren, omdat de minister toch niet zal luisteren naar ons", zegt hoogleraar Bart Verspagen tegen L1. Hij denkt dat het een beter idee is om als universiteit direct te spreken met het ministerie.

Vorige stakingen
In december 2018 vond er ook een staking plaats. "Daarin hebben we goed leren samenwerken met diverse bonden en de verschillende onderwijssegmenten", aldus Roy van Kessel van FNV. Hij betreurt het daarom dat de animo laag is.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen