Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Wegwerpbarbecue veroorzaakt natuurbrand, vuur snel geblust

Geplaatst opzondag 15 juli 2018 - 18:22

Een wegwerpbarbecue heeft zondagmiddag voor een natuurbrandje gezorgd op een perceel aan de Kanaalweg bij Nederweert-Eind.

De brandweer werd rond 17:40 uur gealarmeerd voor de natuurbrand en rukte vanwege de extreme droogte meteen met meerdere wagens uit.

Barbecue
Eenmaal ter plaatse bleek de brand mee te vallen. Een stuk grasland van zo'n vijftig vierkante meter werd door de brand zwartgeblakerd. Met drie blusvoertuigen en een waterwagen had de brandweer het vuur snel onder controle. Een opgeroepen tweede eenheid kon terug naar de kazerne.

De oorzaak van het brandje bleek een wegwerpbarbecue.

Foto: Nederweert24
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen