Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegverzakking Kerkrade: oude mijnschacht oorzaak

Geplaatst opdonderdag 23 juli 2020 - 10:58

De hulpdiensten zijn donderdagochtend op grote schaal uitgerukt vanwege een wegverzakking in Kerkrade. Volgens een woordvoerder van de brandweer is een oude mijnschacht ingezakt.

"Een mijndeskundige is inmiddels onderweg", voegt de woordvoerster toe. De verzakking is in de Franciscanerstraat in de wijk Bleijerheide. Omwonenden zijn inmiddels geëvacueerd. In totaal zijn 50 inwoners geëvacueerd. Het is onduidelijk wanneer zij terug hun huis in mogen.

Niet stabiel
"Enexis en Waterleiding Maatschappij Limburg zijn leidingen aan het afsluiten om de situatie zo stabiel mogelijk te krijgen", zegt een woordvoerster van de brandweer namens de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. "De situatie is op dit moment dus nog niet stabiel."

Onderzoek
Op het moment van de verzakking waren er ter plaatse werkzaamheden gaande, juist om onderzoek te doen naar oude mijnschachten.

Gaslek
Aanvankelijk was de melding dat er een gaslek zou zijn, maar het gaat dus om een gat in de weg. Meer informatie over dit sinkhole is er op dit moment nog niet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen