Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegverbreding A2 Het Vonderen-Kerensheide stap dichterbij

Geplaatst opwoensdag 23 augustus 2017 - 15:27

Als het aan Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu ligt kan er vanaf 2025 op de A2 over drie rijstroken 130 kilometer per uur gereden worden.

De minister heeft voor het ontwerp van de wegverbreding A2 Het Vonderen-Kerensheide getekend​.

Plan
Nu mag iedereen dat plan inzien en kan hierop gereageerd worden. Dit geldt ook voor omwonenden. Zo laat Rijkswaterstaat weten.

Mijlpaal
Daarmee is een belangrijke mijlpaal bereikt in de voorbereidingen van de voorgenomen verbreding van de A2 tussen knooppunten Het Vonderen en Kerensheide. Het is de bedoeling dat je daar 2x3 rijstroken krijgt met een vluchtstrook.

Belangrijk
Het knooppunt is belangrijk voor zowel de bereikbaarheid op regionaal, nationaal en internationaal niveau. De A2 daar is namelijk de enige snelwegverbinding tussen Zuid- en Midden-Limburg en de rest van het (buiten)land.

2022
Volgens Rijkswaterstaat zal er door de verbreding een betere doorstroming zijn. Ook door de extra rijstrook kan het verkeer beter, sneller en veiliger zijn weg vervolgen en hebben verstoringen minder impact, waardoor er minder files ontstaan. Naar verwachting beginnen de werkzaamheden in 2022.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de vernieuwde A2 in 2025 klaar zijn. Als er geen bezwaren komen op het ontwerp zoals het er nu ligt.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen