Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegracer Milan Merckelbagh naar World Finals

Geplaatst opdinsdag 27 september 2016 - 23:06

Wegracer Milan Merckelbagh uit Heerlen mag komen weekend meedoen met de World Finals van de KTM RC390 cup.

De 16-jarige coureur neemt het samen met vier andere Nederlanders op tegen racers uit de hele wereld. Merckelbagh: "Er komen rijders uit negen verschillende landen. Ik hoop nu al dat het regent. Regenrijden, dat kunnen die Amerikanen en Mexicanen vast niet."

Regenspecialist
​Merckelbagh staat bekend als regenspecialist. Dit jaar nog reed hij van plek 21 naar plek 2 in een natte race. "Dat kan ik redelijk goed. In Spanje kwam ik daar achter tijdens het trainen. Op het droge kan het nog wat beter, maar in de regen hoor ik bij de besten."

Bijprogramma
​Merckelbagh kijkt uit naar aankomend weekend. Zijn klasse behoort tot het bijprogramma van de British Superbikes. Naast Merckelbagh komt nog een Limburger in actie. Kevin van Leuven uit Swolgen verschijnt aan de start in de Supersport 600 klasse.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Wegracer Van Leuven zevende op Donington Park
Kevin van Leuven mist op haar na podiumplek
Heerlenaar Milan Merckelbagh in nieuwe raceklasse
Milan Merckelbagh laat concurrenten in Most hielen zien
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen