Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegracer Milan Merckelbagh naar World Finals

Geplaatst opdinsdag 27 september 2016 - 23:06

Wegracer Milan Merckelbagh uit Heerlen mag komen weekend meedoen met de World Finals van de KTM RC390 cup.

De 16-jarige coureur neemt het samen met vier andere Nederlanders op tegen racers uit de hele wereld. Merckelbagh: "Er komen rijders uit negen verschillende landen. Ik hoop nu al dat het regent. Regenrijden, dat kunnen die Amerikanen en Mexicanen vast niet."

Regenspecialist
​Merckelbagh staat bekend als regenspecialist. Dit jaar nog reed hij van plek 21 naar plek 2 in een natte race. "Dat kan ik redelijk goed. In Spanje kwam ik daar achter tijdens het trainen. Op het droge kan het nog wat beter, maar in de regen hoor ik bij de besten."

Bijprogramma
​Merckelbagh kijkt uit naar aankomend weekend. Zijn klasse behoort tot het bijprogramma van de British Superbikes. Naast Merckelbagh komt nog een Limburger in actie. Kevin van Leuven uit Swolgen verschijnt aan de start in de Supersport 600 klasse.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Wegracer Van Leuven zevende op Donington Park
Kevin van Leuven mist op haar na podiumplek
Heerlenaar Milan Merckelbagh in nieuwe raceklasse
Milan Merckelbagh laat concurrenten in Most hielen zien
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen