Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegkruis op duivelse wijze vernield: 'Verontrustend'

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 10:58

Een wegkruis in Altweerterheide is op duivelse wijze vernield. Zo zijn de benen van het Jezusbeeld afgezaagd en is er een omgekeerd kruis geplaatst. Dat staat symbool voor de duivel.

"Dat satanskruis zijn zaken die verontrusten", zegt Dré Koolen van het kerkbestuur.

Zaagsneden
De vernielingen aan het wegkruis op de hoek van de Heltenbosdijk en Wijffelterbroekdijk zijn donderdag ontdekt. De benen van het Jezusbeeld zijn verwijderd, het kruis is beklad met rode verf en er zijn Duitse teksten aangebracht. Verder zijn er zaagsneden te zien in de nek van het Jezusbeeld.

Verontrustend
"Dit zijn geen grapjes", zegt Koolen. "Wegkruisen worden door de buurt onderhouden. Dit is een flinke klap in het gezicht van betrokken buurtbewoners. Ik vraag me af of dit baldadigheid is of dat we hier meer achter moeten zoeken." Met name het omgekeerde kruis, dat symbool staat voor satan, vindt hij erg. "Hier is duidelijk over nagedacht. We hopen dat het een incident is, want dit is heel verontrustend."

Haat en vernielzucht
Een oplossing heeft Koolen niet paraat. "Camerabewaking zou de enige oplossing zijn", zegt hij. "Een paar jaar geleden is er op de Dorpsstraat een bronzenbeeld van Carnavalsvereniging De Heiknuiters gestolen. Toen heeft een gulle gever camera's op laten hangen. Dat was destijds diefstal. Het vernielen van een wegkruis is pure haat en vernielzucht."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen