Overslaan en naar de inhoud gaan

Weggestuurde Tenbult: 'Kleine groep spelers wilde mij niet'

Geplaatst opvrijdag 10 januari 2020 - 19:23

Eaters-trainer Andy Tenbult zag zijn gedwongen vertrek door te weinig vertrouwen bij de spelers niet aankomen.

Het bestuur en de technisch manager zochten hem donderdagavond bij de training op. "Zij vertelden mij dat de spelers geen vertrouwen meer in mij hebben. Ik heb direct mijn spullen gepakt."

Verrast
Volgens technisch manager Peter Knops hebben de spelers van Eaters dinsdagavond samengezeten om de positie van de trainer te bespreken. "Wij als bestuur wisten niets van die bijeenkomst", zegt Knops. Na het gesprek hebben de spelers hun bevindingen uiteindelijk aan het bestuur kenbaar gemaakt. "Er is sprake van een vertrouwensbreuk. De spelers zien het niet meer met Andy zitten. Dus wij moesten deze keuze maken."

Tenbult zwijgt
Tenbult denkt dat een kleine groep spelers niet meer met hem verder wil. Wat er precies gebeurd is, wil de coach niet kwijt. "Ik ga geen slechte dingen zeggen over mijn club."

Al eerder coach
Tenbult was bezig aan zijn derde termijn in Geleen. In de jaren 2003-2006 en 2012-2014 stond hij ook al aan het roer van de Geleense trots. Dit seizoen liep het stroef. De club miste de bekerfinale en in de strijd om het landskampioenschap liet Eaters ook punten liggen. Assistent-trainer Alf Philippen neemt voorlopig het roer over. Hij krijgt hulp van Lambert Keulen en Erik Tummers.

Of Tenbult ooit nog eens naar Geleen terugkeert voor een vierde termijn, is afwachten. Hij wenst Eaters in ieder geval het beste. "En dat meen ik echt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen