Overslaan en naar de inhoud gaan

Weggestuurde Tenbult: 'Kleine groep spelers wilde mij niet'

Geplaatst opvrijdag 10 januari 2020 - 19:23

Eaters-trainer Andy Tenbult zag zijn gedwongen vertrek door te weinig vertrouwen bij de spelers niet aankomen.

Het bestuur en de technisch manager zochten hem donderdagavond bij de training op. "Zij vertelden mij dat de spelers geen vertrouwen meer in mij hebben. Ik heb direct mijn spullen gepakt."

Verrast
Volgens technisch manager Peter Knops hebben de spelers van Eaters dinsdagavond samengezeten om de positie van de trainer te bespreken. "Wij als bestuur wisten niets van die bijeenkomst", zegt Knops. Na het gesprek hebben de spelers hun bevindingen uiteindelijk aan het bestuur kenbaar gemaakt. "Er is sprake van een vertrouwensbreuk. De spelers zien het niet meer met Andy zitten. Dus wij moesten deze keuze maken."

Tenbult zwijgt
Tenbult denkt dat een kleine groep spelers niet meer met hem verder wil. Wat er precies gebeurd is, wil de coach niet kwijt. "Ik ga geen slechte dingen zeggen over mijn club."

Al eerder coach
Tenbult was bezig aan zijn derde termijn in Geleen. In de jaren 2003-2006 en 2012-2014 stond hij ook al aan het roer van de Geleense trots. Dit seizoen liep het stroef. De club miste de bekerfinale en in de strijd om het landskampioenschap liet Eaters ook punten liggen. Assistent-trainer Alf Philippen neemt voorlopig het roer over. Hij krijgt hulp van Lambert Keulen en Erik Tummers.

Of Tenbult ooit nog eens naar Geleen terugkeert voor een vierde termijn, is afwachten. Hij wenst Eaters in ieder geval het beste. "En dat meen ik echt."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen