Overslaan en naar de inhoud gaan

Weggedreven woonboot uit Roermond weer op zijn plek

Geplaatst opmaandag 19 juli 2021 - 16:05

De woonboot die vrijdag loskwam van de Looskade in Roermond is maandag door Rijkswaterstaat weer thuisgebracht.

"Tijdens deze gevaarlijke operatie bleef de bewoner de hele tijd aan boord", meldt een correspondent ter plaatse.

Stuurloos
Het drijvende huis zit normaliter met ijzeren beugel(s) vast aan twee palen. Door het hoogwater was de boot vrijdag losgeschoten waarna het wegdreef. Een enkele ankerketting kon voorkomen dat de boot niet door de Maas werd meegesleurd, maar 180 graden draaide en meters verderop weer tegen de kade botste. Toen dit allemaal gebeurde, was de bewoner niet op de boot maar bij de dierenarts. "Zijn hondje had tijdens de eerdere evacuatie veel water ingeslikt waardoor het ademhalingsproblemen had", vertelt de cameraman van roermond.nieuws.nl die de drift van de woonboot op beeld vastlegde.

Bekijk hier hoe de boot wegdreef:

Video: Niels Derckx

Hulptroepen
Het waterpeil zakte maandag, waardoor de woonboot weer loskwam van de kade. De reddingsbrigade kwam ter plaatse om de boot weer naar de kant te slepen en met touwen vast te leggen. Tijdens deze gevaarlijke operatie bleef de bewoner aan boord van zijn huis. Later op de dag kwam Rijkswaterstaat om de drijvende woning weer naar de oorspronkelijke thuisplek te slepen.

Reddingsbrigade en RWS brengen woonboot weer naar huis Roermond (19 juli 2021)
Foto: Track88'
Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen