Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegens succes geprolongeerd: ook ander kerkhof geasfalteerd

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 11:44

Het Martinuskerkhof in Beek krijgt, in navolging van begraafplaats De Nieuwe Hof, ook een laag asfalt als het aan burgemeester en wethouders ligt.

Het college vraagt de gemeenteraad om 30.000 euro beschikbaar te stellen om de grindpaden van de dodenakker te asfalteren.

Onkruid
Hiermee wil het lokale gemeentebestuur woekerend onkruid op de begraafplaats tegengaan. Sinds 2016 is het gebruik van bestrijdingsmiddelen om onkruid tegen te gaan verboden.

Wegbranden helpt niet
Dat het onkruid tien keer per jaar wordt weggebrand op het kerkhof biedt volgens burgemeester en wethouders nauwelijks soelaas. Dat karwei kost jaarlijks 7.500 euro.

Complimenten andere begraafplaats
Op De Nieuwe Hof zijn de grindpaden al sinds 2017 geasfalteerd. Met succes blijkbaar, want het onkruid is daar zo goed als verdwenen. "De gemeente krijgt nu zelfs complimenten voor de waardige aanblik die De Nieuwe Hof heeft. We willen de goede ervaringen die we daar hebben opgedaan, nu ook realiseren voor begraafplaats Sint Martinus", zegt wethouder Hub Schoenmakers.

De gemeenteraad vergadert 7 november over het voorstel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen