Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegens succes geprolongeerd: ook ander kerkhof geasfalteerd

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 11:44

Het Martinuskerkhof in Beek krijgt, in navolging van begraafplaats De Nieuwe Hof, ook een laag asfalt als het aan burgemeester en wethouders ligt.

Het college vraagt de gemeenteraad om 30.000 euro beschikbaar te stellen om de grindpaden van de dodenakker te asfalteren.

Onkruid
Hiermee wil het lokale gemeentebestuur woekerend onkruid op de begraafplaats tegengaan. Sinds 2016 is het gebruik van bestrijdingsmiddelen om onkruid tegen te gaan verboden.

Wegbranden helpt niet
Dat het onkruid tien keer per jaar wordt weggebrand op het kerkhof biedt volgens burgemeester en wethouders nauwelijks soelaas. Dat karwei kost jaarlijks 7.500 euro.

Complimenten andere begraafplaats
Op De Nieuwe Hof zijn de grindpaden al sinds 2017 geasfalteerd. Met succes blijkbaar, want het onkruid is daar zo goed als verdwenen. "De gemeente krijgt nu zelfs complimenten voor de waardige aanblik die De Nieuwe Hof heeft. We willen de goede ervaringen die we daar hebben opgedaan, nu ook realiseren voor begraafplaats Sint Martinus", zegt wethouder Hub Schoenmakers.

De gemeenteraad vergadert 7 november over het voorstel.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen