Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegens succes geprolongeerd: ook ander kerkhof geasfalteerd

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 11:44

Het Martinuskerkhof in Beek krijgt, in navolging van begraafplaats De Nieuwe Hof, ook een laag asfalt als het aan burgemeester en wethouders ligt.

Het college vraagt de gemeenteraad om 30.000 euro beschikbaar te stellen om de grindpaden van de dodenakker te asfalteren.

Onkruid
Hiermee wil het lokale gemeentebestuur woekerend onkruid op de begraafplaats tegengaan. Sinds 2016 is het gebruik van bestrijdingsmiddelen om onkruid tegen te gaan verboden.

Wegbranden helpt niet
Dat het onkruid tien keer per jaar wordt weggebrand op het kerkhof biedt volgens burgemeester en wethouders nauwelijks soelaas. Dat karwei kost jaarlijks 7.500 euro.

Complimenten andere begraafplaats
Op De Nieuwe Hof zijn de grindpaden al sinds 2017 geasfalteerd. Met succes blijkbaar, want het onkruid is daar zo goed als verdwenen. "De gemeente krijgt nu zelfs complimenten voor de waardige aanblik die De Nieuwe Hof heeft. We willen de goede ervaringen die we daar hebben opgedaan, nu ook realiseren voor begraafplaats Sint Martinus", zegt wethouder Hub Schoenmakers.

De gemeenteraad vergadert 7 november over het voorstel.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen