Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegens succes geprolongeerd: ook ander kerkhof geasfalteerd

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 11:44

Het Martinuskerkhof in Beek krijgt, in navolging van begraafplaats De Nieuwe Hof, ook een laag asfalt als het aan burgemeester en wethouders ligt.

Het college vraagt de gemeenteraad om 30.000 euro beschikbaar te stellen om de grindpaden van de dodenakker te asfalteren.

Onkruid
Hiermee wil het lokale gemeentebestuur woekerend onkruid op de begraafplaats tegengaan. Sinds 2016 is het gebruik van bestrijdingsmiddelen om onkruid tegen te gaan verboden.

Wegbranden helpt niet
Dat het onkruid tien keer per jaar wordt weggebrand op het kerkhof biedt volgens burgemeester en wethouders nauwelijks soelaas. Dat karwei kost jaarlijks 7.500 euro.

Complimenten andere begraafplaats
Op De Nieuwe Hof zijn de grindpaden al sinds 2017 geasfalteerd. Met succes blijkbaar, want het onkruid is daar zo goed als verdwenen. "De gemeente krijgt nu zelfs complimenten voor de waardige aanblik die De Nieuwe Hof heeft. We willen de goede ervaringen die we daar hebben opgedaan, nu ook realiseren voor begraafplaats Sint Martinus", zegt wethouder Hub Schoenmakers.

De gemeenteraad vergadert 7 november over het voorstel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen