Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegen Sittard paar maanden op de schop

Geplaatst opzaterdag 20 september 2014 - 8:00

De gemeente Sittard-Geleen laat de komende maanden een aantal noodzakelijke werkzaamheden uitvoeren aan wegen in Sittard.

Momenteel wordt er aan de weg gewerkt bij Ligne, worden de verkeerslichten aan de Kennedysingel, Putstraat en Engelenkampstraat vervangen en gaat de schop in de grond voor een reconstructie van de Sittarderweg in Nieuwstadt.

Turborotonde
Bovendien gaat komende maandag het project De Wissel van start. Dit project betreft de aanleg van een turborotonde (op het kruispunt Odasingel/Rijksweg Noord/Elisabeth van Barstraat) en gaat zo’n 4,5 miljoen euro kosten. Ter voorbereiding op deze werkzaamheden worden komende maandag borden en tijdelijke verkeerslichten geplaatst voor een omleidingsroute.

Deze omleidingsroute sluit aan aan op de adviesroute van het project Ligne. Het is de bedoeling dat de turborotonde eind 2014 gereed is.

Sportcentrumlaan
Verder wordt eind dit jaar de brug bij de Sportcentrumlaan vervangen. De Sportcentrumlaan zal daarom acht tot tien weken volledig worden afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de route Tudderenderweg, Odasingel, Dr. Nolenslaan.

Al deze werkzaamheden zijn vogens de gemeente noodzakelijk om de bereikbaarheid van het centrum van Sittard, de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en de luchtkwaliteit te verbeteren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

virtuele_buitenring parkstad
N276 tussen Brunssum en Sittard wordt vrijgegeven
Oranje verkeerslicht
Kabels verkeerslichten Sittard gestolen
Verkeerslichten in Sittard doen het weer
A76 twee nachten dicht vanwege werkzaamheden
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen