Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegblokkades België vervelend voor transportsector

Geplaatst opwoensdag 6 april 2016 - 13:01

De wegblokkades door boze Belgische vrachtwagenchauffeurs worden steeds vervelender voor de transportsector. Het kost vervoerders veel tijd en geld.

De Belgische truckers zijn boos over de invoering van de kilometerheffing in hun land.

In de file
Bert Bindels uit Bocholtz is één van de chauffeurs die sinds woensdagochtend vaststaat in een file van zo'n 30 kilometer in de buurt van Luxemburg. Hij begrijpt de acties van de Belgische collega's, maar vindt de dagenlange wegblokkades teveel van het goede.

Snel einde
Transport en Logistiek Nederland (TLN) dringt bij de Belgische minister van Binnenlandse Zaken aan op een snel einde van de blokkades. Verwacht wordt dat de actie nog tot vrijdagavond of zaterdagochtend duurt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wismans-chauffeurs gedeeltelijk uitbetaald en naar huis
Vrachtwagen verliest zware lading in Landgraaf
Transportbedrijf Ewals wil vrachtwagens van 32 meter
Elektrische vrachtwagen (23 sep 2019)
Elektrotrucks bijna jaar na presentatie de weg op
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen